Επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο πατήρ Αντώνιος και δήλωσε παρών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών  και οι συνήγοροί του Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλου και Γιάννης Κώτσος που επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του Πατρός Αντωνίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο Αντώνιος διαμένει σε σπίτι στην Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι εξέπνευσε τα μεσάνυχτα η προθεσμία της Εισαγγελίας προς τον ίδιο να εγκαταλείψει τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό.

Ads

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σέβης, που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση, για να οικονομικά της Κιβωτού, έστειλε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία, ζητώντας να διερευνηθεί η διάπραξη τεσσάρων αδικημάτων, που είναι: Φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απιστία και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή για:

– Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.

– Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.

– Ερευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

– Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Συμπληρωματική κατάθεση του 19χρονου

Παράλληλα, κατέθεσε συμπληρωματικά ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ο 19χρονος, πρώην φιλοοξενούμενος της δομής, όπου είναι ο πρώτος που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης. Στην συμπληρωματική του κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Επίσης, την Πέμπτη έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων κάνει λόγο για σωματική κακοποίηση.
Μάλιστα, στην κατάθεσή του έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.