Ούτε ένας ασθενής Covid δεν έχει μεταφερθεί στις -εδώ και δύο εβδομάδες- επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία της πόλης αλλά και της Βορείου Ελλάδας ευρύτερα δέχονται αφόρητη πίεση λόγω της επέλασης της πανδημίας.

Ads

«Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό που έγινε είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο documentonews.gr o ιδιοκτήτης Γρηγόρης Σαραφιανός. Όπως εξηγεί ο ίδιος δεν χρησιμοποίησαν ούτε την δική του κλινική ούτε την άλλη κλινική που επίταξαν στην Θεσσαλονίκη.

«Θα κινηθώ νομικά γιατί επί δύο εβδομάδες είμαι χωρίς αποζημίωση έπαθα οικονομική ζημία», υποστηρίζει.

Ο κ. Σαραφιανός μιλά επίσης για την δυσφήμηση της κλινικής και προσθέτει ότι παρόλο που δεν νοσήλευσε ούτε έναν ασθενή εκείνος έχει προχωρήσει και σε επιπλέον απολύμανση της περασμένη Παρασκευή που τελείωσε η επίταξη .

Ads

Όπως αναφέρει επίσημα δεν έμαθε ποτέ γιατί τελικά δεν νοσήλευσε κανένα ασθενή με covid.

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ότι η κλινική του τελικά δεν ήταν κατάλληλη για να νοσηλευτούν τέτοιους είδους περιστατικά, λέγοντας: «Θέλει ορισμένες προδιαγραφές όπως για παράδειγμα την παροχή οξυγόνου σε 24ωρη βάση στο φουλ. Εγκατάσταση εγώ έχω και για τα 120 κρεβάτια αλλά στο φουλ να δουλέψουν όλες τις ώρες της ημέρα ποτέ δεν χρειάστηκε να γίνει, έχει γίνει στο παρελθόν για 20-30 ασθενείς ταυτόχρονα».

Το παράδοξο είναι, ότι όπως εξηγεί ο ίδιος, η τεχνική υπηρεσία της ΥΠΕ πήγε στην κλινική για να ελέγξει αν πληρούνται οι προδιαγραφές για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19 «Αυτά έπρεπε να γίνουν πριν την έκδοση της απόφαση και όχι μεταγενέστερα», επισημαίνει.