Για «φοβερή υπεροψία» και «χειρονομίες κοροϊδίας» κατηγορεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη η επικεφαλής της περιβαλλοντικής πολιτικής της WWF, Θεοδότα Νάντσου, σχετικά με την συνεδρίαση στη Βουλή και τις ομιλίες των φορέων που μίλησαν σχετικά με τις ρυθμίσεις για τα νερά της Θεσσαλίας.

Ads

«Τόσα χρόνια συμμετέχω σε ακροάσεις εξωκοινοβουλευτικών φορέων, όμως δεν έχω συναντήσει τόσο χαμηλού επιπέδου και επιθετική συμπεριφορά υπουργού», τονίζει σε ανάρτησή της.

«Ο υπουργός αρνείται ότι το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί τους υδάτινους πόρους της Θεσσαλίας. Αρνείται ότι προβλέπεται bonus για τα μέλη του ΔΣ. Δεν σχολιάζει ότι οι Θεσσαλοί θα πληρώνουν το υψηλότατο μισθολόγιο των υψηλότατων διοικητών του νερού, με αποτέλεσμα η τιμή να πετάει στα ύψη. Μπερδεύει τις απαιτήσεις της οδηγίας πλαίσιο για το νερό 2000/60/ΕΕ και δίνει γενικόλογες και τελείως άσχετες με το περιεχόμενό της απαντήσεις υπεκφυγής. Τις απαντήσεις όμως τις δίνει το ίδιο το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή (βλ. παρακάτω)», σημειώνει επίσης η ίδια και καταλήγει:

«Έξι μήνες μετά την τεράστια καταστροφή, η Θεσσαλία παραμένει γονατισμένη στις λάσπες. Είναι απογοητευτικό ότι η μόνη απάντηση του ΥΠΕΝ είναι η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων της και ένα επιστημονικά χαμηλότατου επιπέδου σχέδιο που τη γεμίζει μπετά, ξερίζωμα βλάστησης στα ποτάμια και άλλα επικίνδυνα και πανάκριβα έργα που μόνο περισσότερες καταστροφές υπόσχονται».