Στην ίδια επιφυλακτική γραμμή με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο κινείται και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της αποστολής SMS σε ανεμβολίαστους στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ads

Σημειώνεται ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υλοποιήσει το μέτρο, υπό προυποθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης: Σε ποιούς θα αποσταλούν SMS για να εμβολιαστούν

Πάντως, την αντίθεσή του στο μέτρο αυτό είχε εκφράσει προηγουμένος από την πλευρά του, ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και εκτίμησε ότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ads

Μόσιαλος: Διαφωνώ με τα sms στους ανεμβολίαστους, θα φέρουν αντίθετο αποτέλεσμα

Το ίδιο λοιπόν φαίνεται να δηλώνει και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει».

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι η Πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, που μέχρι τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί. «Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλά ποσοστά και τα έχουμε φτάσει εδώ που τα έχουμε φτάσει. Θα συνεχίζουμε εμείς να αγωνιζόμαστε» σημείωσε η ίδια.