«Ο εντολέας μου δεν θέλησε να ακολουθήσει τους κανόνες που ακολουθούν κατηγορούμενοι σε δίκες της μαφίας» είπε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου όσον αφορά τις κατηγορίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ads

 
«Δεν τήρησε την ομερτά, αλλά είπε στον Τσοχατζόπουλο: ‘”Φέρσου σαν άντρας, φέρσου σαν ηλικιωμένος, φέρσου σαν Έλληνας”», ανέφερε ο συνήγορος σχολιάζοντας ότι αυτή την στάση ο πελάτης του «την κράτησε επί σειρά ετών». Μάλιστα, πρόσθεσε ζητώντας ελαφρυντικά για τον εντολέα του ότι «κανείς δεν συμπαθεί τον προδότη».
 
Ο Στ. Γκαρίπης εξέφρασε την άποψη πως η συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα ενώπιον του ανακριτή, «υπήρξε καθοριστική για την εξιχνίαση της παράνομης δράσης του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και της δράσης πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη».
 
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η αγόρευση του δευτέρου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, Μάριου Ξανθόπουλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του ασκούσε τα καθήκοντά της ως λογίστρια, χωρίς να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων
 
«Γιατί να αποδοθεί στην Λαμπροπούλου γνώση, όταν δεν υπήρξε ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού. Δεν υπηρέτησε ποτέ μαζί του σε κανένα υπουργικό θώκο, δεν πήγε ποτέ μαζί του κανένα ταξίδι, δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματά του» υποστήριξε ο συνήγορος.