Νέα απόπειρα δημιουργίας κατασταλτικού τρόμου με «μοχλό» την αστυνομία, έρχεται να προστεθεί στον σχετικό κατάλογο του τελευταίου διαστήματος.

Ads

Όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Σμύρνης, αστυνομικοί ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους εισέβαλαν μέσα στο άλσος Νέας Σμύρνης το πρωί της Κυριακής για να κάνουν έλεγχο, κάνοντας «βόλτες» με τις μηχανές τους ανάμεσα σε πεζό κόσμο και παιδιά που αθλούνταν, σε μέρος που τα οχήματα απαγορεύονται.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Το άλσος είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους άθλησης που παραμένουν ανοιχτοί στην Αττική. Η άθληση είναι χρήσιμη σε αυτές τις συνθήκες. Αποτελεί ίσως τη μόνη διέξοδο αθλητών αλλά και μικρών παιδιών μετά το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι αθλητές, οι άλλοι συμπολίτες μας, οι οικογένειες που περπατούν στο άλσος τηρώντας όλες τις απαραίτητες αποστάσεις δεν δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού και για αυτό το άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ν. Σμύρνης, Γιάννης Κιουλάνης, σε τηλεφωνική παρέμβαση του προς τη δημοτική αρχή απαίτησε ο δήμος να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του άλσους.

Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας της κυβέρνησης να ρίχνει το βάρος της σημερινής κατάστασης στην ατομική ευθύνη. Αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία χρειάζεται πάνω από όλα η κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να πάψει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη. Αν θέλει η κυβέρνηση να ψάξει για εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, καλύτερα να κάνει ελέγχους στους χώρους δουλείας που με ευθύνη της εργοδοσίας δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, ας ψάξει στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αναγκάζει τους επιβάτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, ας ψάξει στα σχολεία που πεισματικά αρνείται να ακούσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για μείωση των μαθητών ανά τάξη και για όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, με την δημιουργία όλων των απαραίτητων ΜΕΘ, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, να ενισχυθεί ουσιαστικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε κάθε περιοχή για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ads

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κάνουν το δικό τους lockdown στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματιών, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους σε ζωή, υγεία και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συμβάλουμε στο να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή των υγειονομικών, των σωματείων, των μαζικών φορέων για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ν.Σμύρνης θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της».