Ευρείας κλίμακας επιχείρηση “σκούπα” της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 06.00 περίπου ενώ έλαβαν χώρα 85 συλλήψεις μεταναστών.

Ads

Στις 05.45 μεγάλη αστυνομική δύναμη κινήθηκε προς τον μεγάλο καταυλισμό των μεταναστών στο βουνό, στον οποίο παρέμεναν περίπου 150 άτομα από τα 600 σύνολο που διέμεναν εκεί, πριν από δυο μήνες, καθώς στο εν λόγω διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες επιχειρήσεις “σκούπα”. Σύμφωνα με την Πολυξένη Ανδρεάδου γιατρό και μέλος της Αντιρατσιστικής κίνησης Ηγουμενίτσας, το τελευταίο διάστημα, κάθε εβδομάδα γίνονταν συλλήψεις περίπου 60 ατόμων.

Σήμερα το πρωί, άνδρες των ΜΑΤ ανέβηκαν στο βουνό και κατέστρεψαν τις περίπου 250 καλύβες και τα παραπήγματα, ενώ σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδου, υπάρχουν αναφορές ότι συνελλήφθηκαν και μετανάστες κάτοχοι ροζ κάρτας.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της ΜΚΟ “Αίτημα”, ανέφερε στο tvxs, πως δυο μεγάλες κλούβες της αστυνομίας με συλληφθέντες αποχώρησαν από τον καταυλισμό. Παράλληλα, με τη βοήθεια γερανών και φορτηγών γκρεμίστηκαν οι καλύβες και τα παραπήγματα στα οποία διέμεναν οι μετανάστες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν στον χώρο του καταυλισμού, πέριξ του βουνού, αλλά πραγματοποιούν και ελέγχους στην πόλη. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στο τμήμα Αλλοδαπών της πόλης προκειμένου να γίνει καταγραφή τους, ενώ κατόπιν αναμένεται να μεταφερθούν σε κρατητήρια εκτός νομού και να κινηθούν διαδικασίες απέλασης.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρότερος καταυλισμός στην Ηγουμενίτσα είχε διαλυθεί περίπου πριν από δέκα ημέρες, ενώ είχαν γίνει και τότε συλλήψεις, περίπου 30 βορειοαφρικανών. Αυτός ήταν και ο