Η επιτάχυνση των διαδικασιών και η αξιολόγηση του τρόπου διαχείρισης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατά την πρώτη πενταετία πλήρους εφαρμογής της εξετάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, της γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του διοικητή του ΙΚΑ. Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιανουαρίου 2012 και η εξοικονόμηση 1 δις ευρώ από τον περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο να έχει βρεθεί ο ανάδοχος του έργου, ενώ εκτιμάται ότι έως το Μάιο, καθώς πρώτα τα νοσοκομεία θα πρέπει να αποκτήσουν μηχανοργάνωση, το ΙΚΑ θα είναι έτοιμο να εφαρμόσει το σύστημα. Σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιτάχυνσης του έργου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δημιουργηθεί ομάδα νομικών, προκειμένου να ανιχνευθούν οι τρόποι για τη συντομότερη διεξαγωγή των απαραίτητων διαγωνισμών.

Το έργο χωρίζεται σε τρία στάδια με πρώτο εκείνο της ανάπτυξης του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ.

Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει το «τεύχος προκήρυξής» του. Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και όπως εκτιμάται, έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ. Στην τρίτη φάση ζητείται η επίτευξη της πλήρης ανάπτυξης του έργου με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Ads