Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του tvxs.gr. Για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ads

Σημειώνεται πως με την πρότασή του για τη Ράνια Σβίγκου, ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε πάνω από τις εσωκομματικές τάσεις, καθώς αυτή προέρχεται από την «Ομπρέλα». Μάλιστα είχε υπογράψει την πρόταση για μη εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση αλλά από διευρυμένο εκλογικό σώμα, κόντρα στην εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο συνέδριο.

Η επιλογή της Ράνιας Σβίγκου προκάλεσε «διατασικές» συζητήσεις με ορισμένους να υπογραμμίζουν πως ο γραμματέας θα πρέπει να προέρχεται από την πλειοψηφία (δηλαδή την προεδρική τάση). Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επισήμανε στην Κεντρική Επιτροπή πως το κριτήριο δεν μπορεί να είναι η τάση στην οποία ανήκει το κάθε στέλεχος αλλά οι ικανότητες, η διάθεση για προσφορά και ο στόχος της ανανέωσης του κόμματος

Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας τον σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά γι’ αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μην συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Ads

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, τη προοπτική για το κόμμα μας».

► Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Η νίκη μας στις εκλογές πρέπει να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αφήνει περιθώρια για υπονομεύσεις και παρασκήνιο