Επιβεβαιώνεται η πληροφορία. που διακινήθηκε από το φιλοκυβερνητικό liberal, πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον ΕΟΔΥ λόγω της πρόθεσής του να καταθέσει στη δίκη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ads

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ φέρεται να είχε διαμηνύσει μέσα στον Σεπτέμβριο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση την πρόθεσή του να αποχωρήσει, μετά τις πιέσεις που δεχόταν να μην καταθέσει στην δίκη.

Ο ίδιος φαίνεται πως είχε διατυπώσει τη διαφωνία του και θεωρούσε πως οφείλει να καταθέσει, ενώ όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που φέρνει στο φως η εφημερίδα με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2021, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Β.Γ. (αρ. πρότασης 3325/2021) προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου οι Θόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), Σταμάτης Πουλής (πρώην πρόεδρος εργαζομένων), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή και συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη), Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια) για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ζημιά στο Δημόσιο που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολική βλάβη που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, για νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και για σύσταση συμμορίας.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, γνωρίζοντας τη δικαστική αυτή εξέλιξη, ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. την πρόθεσή του να καταθέσει, οι περισσότεροι του δήλωσαν προφορικά πως έχει δίκιο και καλά κάνει. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ισχυρίζονταν πως συμφωνούν με την παράσταση του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ στο δικαστήριο.

Τα έγγραφα που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών

image

image