«Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που άνθρωποι οι οποίοι είτε έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό, είτε δεν έχει λήξει η καραντίνα τους και επισκέπτονται το νοσοκομείο, έχουν φύγει με ταξί ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφότου κρίνεται ότι δεν πρέπει να παραμείνουν για νοσηλεία. Αυτό συμβαίνει επανειλημμένως. Δεν μπορούν να περιμένουν ΕΚΑΒ γιατί πράγματι το ΕΚΑΒ δέχεται τόσες πολλές κλήσεις, που τα περιστατικά μας τα φέρνει δύο-δύο, τρία-τρία ή μεταφέρει ακόμα και οικογένειες ολόκληρες», δήλωσε στο MEGA ο εντατικολόγος του «Γεννηματάς», Θανάσης Μαντζιώρος.

Ads

Παράλληλα, ο κ. Μαντζιώρος ανέφερε ότι, η ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι επιφορτισμένη, από την Πολιτική Προστασία, για τη μεταφορά όσων έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό, στις οικίες τους, υπολειτουργεί: «Είναι μεγάλη ταλαιπωρία, αυτά τα συγκεκριμένα βανάκια της ιδιωτικής εταιρείας, δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο, είναι λίγα στον αριθμό, καλύπτουν Αθήνα-Πειραιά, καμιά φορά Χαλκίδα … η αναμονή είναι τρομερά “επώδυνη” για τους ασθενείς που περιμένουν να μεταφερθούν στο σπίτι τους, μιλάμε για πάνω από 10-12 ώρες … εξυπηρετούν όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά».

«Οι γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως Ασφάλεια. Αν κάποιος θέλει να φύγει δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Κανονικά όμως θα έπρεπε να μεταφέρονται σπίτι τους», επισήμανε παράλληλα ο εντατικολόγος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ, στο 1.49.35 του βίντεο.