Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Ομάδα ατόμων, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του κτιρίου της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονταν αψιμαχίες.

Νωρίτερα, περίπου στις 6.30, οι διαδηλωτές (περίπου 1.000 άτομα σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας) συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία με κατεύθυνση δυτικά, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Ερμού. Ομάδα διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, αποσπάστηκαν από την πορεία, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ώρα που η πορεία διέρχονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημιές, ενώ λίγο μετά τις 7.30 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα. 

Ads