Επέστρεψε στην Τουρκία και την πόλη του, την Αδριανούπολη, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο 38χρονος Τούρκος δημοτικός υπάλληλος Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις Καστανιές από Έλληνες στρατιώτες, γιατί εισήλθε παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Ads

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και διέταξε την διοικητική απέλασή του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Καπετανίδη, που ανέλαβε την υπεράσπισή του και στις 4 το απόγευμα απελάθηκε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέλφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. Τον συνόδευε και πήγε μαζί του στην Αδριανούπολη και ο δικηγόρος του Χρ. Καπετανίδης.

Το δικαστήριο Ορεστιάδας είχε επιβάλει στον Αλερίκ ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ads

Ο Τούρκος άσκησε έφεση και παρέμεινει προφυλακισμένος μέχρι την απέλασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές όταν πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Προηγήθηκαν σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία δεν υπάκουσε και αφού εισήλθε περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.

Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα με το Evros-news, περίμενε τον 38χρονο Αλερίκ πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, δημοσιογράφους, άλλους τοπικούς  παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειάς του. 

Τι δήλωσε ο 38χρονος Τούρκος μετά την απέλαση του

Ευτυχής που συναντήθηκε ξανά με την οικογένειά αλλά και ευγνώμων προς τις ελληνικές Αρχές, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Έτσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια.

Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σσ : εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…»