Τα ίχνη του 78χρονου Θεόδωρου Πατσούρη είχαν χαθεί από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, με την οικογένεια του να έχει χάσει τις ελπίδες της ότι θα βρεθεί ζωντανός. Πέντε μέρες μετά όμως τους διέψευσε, επιβεβαιώνοντας το γνωστό γνωμικό ότι  «όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει».

Ads

Ο Θεόδωρος Πατσούρης είχε φύγει περίπου στις 11:00 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από τον τόπο καταγωγής του, τον Λαγανά Ηλείας, με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι του στην Καλλιθέα Αττικής. Συνήθιζε να ταξιδεύει βράδυ, όμως όταν το επόμενο πρωί η οικογένεια του του τηλεφώνησε για να δει αν έφτασε καλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Οι οικείοι του κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί κι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μάλιστα είχε εκδοθεί ειδοποίηση με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ώστε όποιοι γνώριζαν κάτι να ενημερώσουν τις αρχές.

Πέντε μέρες μετά και οι τελευταίες ελπίδες για τον ηλικιωμένο άνδρα είχαν σβήσει, ώσπου ένας βοσκός που έβοσκε το κοπάδι του, είδε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το χωριό Πανόπουλο, δίπλα στην Εθνική Οδό ένα αυτοκίνητο πεσμένο πεσμένο μέσα σε μία χαράδρα και καλυμμένο από την πυκνή βλάστηση.

Αν και ο έλεγχος που έγινε σε κάμερες ασφαλείας είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει κινηθεί προς το Πανόπουλο, οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας έδιναν το στίγμα του τηλεφώνου του στην κυψέλη που καλύπτει το τμήμα από το Πανόπουλο έως το Καρπέτα στην Αχαΐα και εκεί είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των Αρχών. Το αυτοκίνητο στο σημείο που είχε πέσει δεν θα μπορούσε να είναι ορατό από την Εθνική Οδό παρά μόνο από χαμηλά.

Ο βοσκός που είδε το αυτοκίνητο έτρεξε πίσω στο χωριό και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Η πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο όπου κι εντόπισε τον ηλικιωμένο ζωντανό.

Ads

Ο 78χρονος άνδρας ήταν πολύ ταλαιπωρημένος αφού επί πέντε μέρες είχε επιβιώσει χωρίς νερό και τροφή. Ήταν επίσης τραυματισμένος  στα πόδια. Μετά από 15 λεπτά οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου και να τον απεγκλωβίσουν και το ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου., όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.

Δείτε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του, καρέ – καρέ, όπως την κατέγραψε το ilialive.gr:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image