Διαμάχη και αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για «κοσμογονία επενδύσεων στην υγεία τα τελευταία 2,5 χρόνια», σε συνέχεια όσων έχουν αποκαλυφθεί για την αναστολή των χειρουργίων στα δημόσια νσοσοκομεία αλλά και τις καταγγελίες στο tvxs.gr ότι είναι σε εξέλιξη μια “μαύρη αγορά” για όσους ασθενείς χρήσουν επέμβασης

Ads

Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη έγινε σε συνέδριο για την Υγεία και δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα σχολίασε η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη στο προσωπικό της προφίλ, συνδέοντας τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, με την προ δύο ημερών αποκάλυψή της για το εσωτερικό έγγραφο της Αν. Υπουργού Μίνας Γκάγκα για ακύρωση των τακτικών χειρουργείων ως και 80% στα Δημόσια Νοσοκομεία :  «Το 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν, αλλά ανοίγουν οι δουλειές για τους κλινικάρχες. Μην ζορίζεστε άλλο Υπουργέ Υγείας και κυβέρνηση με τις fake διαψεύσεις. Λόγια… Στην πράξη: απόλυτη επιβεβαίωση από Άδωνι Γεωργιάδη του σχεδίου Γκάγκα!».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε ότι “Μόλις η Μίνα Γκάγκα διέταξε να κλείσουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ πετάχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης  να πανηγυρίσει για κοσμογονία επενδύσεων στην ιδιωτική υγεία. Και μετά λέτε πως είναι υπερβολή ότι είναι ύποπτοι δωροληψίας από ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες οι υπουργοί”.

Άδωνις σε Παπανικολάου: Να ανακαλέσετε την ανάρτηση

Ads

Μετά την ανάρτηση υπήρξε παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος απάντησε στο tweet εκτοξεύοντας έμμεση απειλή στον Π.Παπανικολάου και ζητώντας του να ανακαλέσει: «Μίλησα για επενδύσεις στον χώρο του Φαρμάκου οι οποίες και έχουν ήδη ανακοινωθεί. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να ανακαλέσετε αυτή σας την ανάρτηση καθώς προφανώς οι επενδύσεις αυτές με τα χειρουργεία δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση. Δεν θα ήθελα να με φέρετε σε δύσκολη θέση…», έγραψε για να πάρει την “πληρωμένη” απάντηση του γνωστού νευροχειρούργου, ο οποίος παρέθεσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας voria.gr για τις δηλώσεις του.

H υπόθεση της περιστολής των χειρουργείων προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις ενώ ήδη η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έχει μιλήσει για έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης για το θέμα.