Παραδέχεται τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal, που χαρακτηρίζει «βυζαντινή δοκιμασία» τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα, αναφέρει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι στη χώρα μας γίνονται πολύ μεγάλες ανατροπές, ανάμεσα στις οποίες είναι κι η υιοθέτηση νόμων που θα βοηθούν στην επιτάχυνση των επενδύσεων.

Ads

Το εν λόγω άρθρο καταγράφει ως μεγάλες δυσκολίες τα μικρά οικόπεδα, την έλλειψη χωροταξικών σχεδίων, τη μεγάλη γραφειοκρατία και τις μακρόχρονες δικαστικές προσφυγές. Ειδικά για τον τομέα του γκολφ, όπου και επικεντρώνει το δημοσίευμα της η εφημερίδα, ο υφυπουργός τονίζει ότι το υπουργείο έχει ήδη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και άμεσα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που λαμβάνοντα για την προώθηση τουριστικών και μη επενδύσεων, ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στο νόμο Fast Track Investment που εκ των πραγμάτων επενδύσεις που χρόνιζαν μπορούν να ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο. κ. Νικητιάδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τουριστικής κατοικίας, για το οποίο όπως είπε το υπουργείο ήδη το έχει προσεγγίσει.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί να προκηρυχθεί με γρήγορες διαδικασίες το γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο θα γίνει και σε άλλες περιοχές.

Ads

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα μπορεί να μην έχει μεγάλες εκτάσεις, σημείωσε ότι το ίδιο ισχύει για πολλές χώρες στον κόσμο και υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για να γίνουν μεγάλες επενδύσεις, πράγμα που υποστηρίζει το άρθρο της WSJ. Αυτό που έχει σημασία, υποστηρίζει ο υφυπουργός, είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει αποφασίσει να αναπτύξει έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι αυτός του τουρισμού.