Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν και την Παρασκευή, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο νόμος.

Ads

Στην Αθήνα η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στην είσοδο του μετρό στην Ομόνοια προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καταστείλει συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων.

Όπως αναφέρουν διαδηλωτές και χρήστες στα social media, άνδρες των ΜΑΤ, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους πριν καν ξεκινήσουν τη διαδήλωση σπρώχνοντας και κλωτσώντας κόσμο ακόμα και στα σκαλιά του μετρό.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν ότι ψεκάστηκαν με χημικά και απωθήθηκαν με ξύλο από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Μετά το τέλος της πορείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Ads

Καταγγελία για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων του Τύπου και τον τραυματισμό επτά φωτορεπόρτερ εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, συνοδεύοντας την καταγγελία και με το σχετικό οπτικό υλικό. 

image

image

image