Την επέκταση του προγράμματος υποτροφιών του προγράμματος «Αngelopoulos Fellowship» ανακοίνωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ιδρύματος «CLINTON GLOBAL INITIATIVE».

Ads

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University (CGI U). 

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Απόδειξη γι’ αυτό είναι τα προγράμματα των φοιτητών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Angelopoulos Fellowship Program. Με τις πρωτοβουλίες τους έχουν επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους».

«Οι υπότροφοι του Προγράμματος δεν θα φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν συμμετέχουν στο brain drain. Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Και εγώ δεν τους εγκαταλείπω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω. 

» Έχω 3 παιδιά, σύντομα θα έχω 103. Το Angelopoulos 100 θα επεκτείνει το τωρινό πρόγραμμα υποτροφιών και θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να οικοδομήσουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», πρόσθεσε. 

Ads

Το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ξεκίνησε το 2012. Οι συνολικές αιτήσεις των υποψηφίων αριθμούν πλέον, σε πάνω από 1.000.