Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Βουλή στη διάρκεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με πρωταγωνιστή το Βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.

Ads

Από τη θέση του Προεδρεύοντα επιτέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αν. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για το Νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας. Με την έναρξη της συνεδρίασης και αφού ανέφερε ειρωνικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι “μιλάει με πνεύματα” άρχισε να επιτίθεται στην Δώρα Αυγέρη με αγοραίο ύφος:

“Μην πετάγεστε όταν μιλάει ο Πρόεδρος… αυτά αλλού όχι σε μένα, αυτά εκεί που σε παίρνει όχι σε μένα.  Είσαι για πολύ μεγάλο … να σ΄ακούσουμε και να γελάμε”. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τη Δώρα Αυγέρη με τον Β. Οικονόμου να συνεχίζει:

“Είσαι ανύπαρκτη στην Επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις” και τη Δώρα Αυγέρη να θέτει θέμα μομφής προς το πρόσωπό του παίρνοντας την απάντηση ” Να κάνεις ό,τι θέλεις”

Ads

Aυγέρη: Σε ρόλο Τζάμπα-Μάγκα ο Οικονόμου – Σεξιστικός οχετός

Σχολιάζοντας τη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο αργότερα στον λογαριασμό της στο Facebook ,παραλλήλισε τη συμπεριφορά του Β. Οικονόμου με την επίμαχη δήλωσή του περί του “τζάμπα”:

Σε ρόλο «τζάμπα μάγκα» ο Β. Οικονόμου τραμπουκίζει από τη θέση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
Άκρως αντικοινοβουλευτική και αντιθεσμική η προσωπική επίθεσή του. Δεν προσέβαλε μόνο μια βουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και την ίδια τη Βουλή των Ελλήνων. Με το καλησπέρα της έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της οποίας είναι Πρόεδρος. Θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής;

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Οικονόμου δεν έχει όρια στη χυδαιότητα, ο Μητσοτάκης να πράξει άμεσα το αυτονόητο.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο κ. Οικονόμου, ο άνθρωπος που προσέβαλε τους πολίτες αποκαλώντας τους «τζαμπατζήδες», σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει όρια στη χυδαιότητά του.

«Είσαι για πολύ μεγάλο…» είπε στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη κάνοντας ανάλογες χειρονομίες.

Ο σεξιστικός οχετός του κυρίου Οικονόμου θα έπρεπε να σημάνει την αυτόματη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να πράξει άμεσα το αυτονόητο.