Επεισόδιο με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και ζητά την άμεση παύση του. Ο κ. Κομνηνός με τη σειρά του χαρακτηρίζει «αξιοπερίεργη» τη συμπεριφορά του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ο οποίος, όπως αναφέρει «ανυπόστατα ισχυρίζεται άσκηση βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος του».

Ads

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο γγ. Εμπορίου επιτέθηκε και έσπρωξε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Κουρουτό προς την έξοδο του γραφείου του. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν ραντεβού με τον κ.Κομνηνό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση 2% στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται για τη στάση του κ. Κομνηνού. «Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη, βίαια, απολίτιστη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Γενικού, ο οποίος λησμόνησε γρήγορα ότι είναι πολιτικός λειτουργός και όχι εργοδοτικό φερέφωνο και είναι υποχρεωμένος να σέβεται ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και τα εκλεγμένα Συνδικαλιστικά Στελέχη ακόμα και όταν δεν συμφωνεί μαζί τους. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας να επιληφθεί άμεσα του θέματος, να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον κ. Γενικό, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών εκπαιδευτηρίων», αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία.

Ο γενικός γραμματέας απαντά στην καταγγελία αναφέροντας τα εξής: «Πρέπει λοιπόν υπεύθυνα να ενημερώσω ότι ουδόλως αληθεύει ο παραπάνω ισχυρισμός και το μόνο που ευσταθεί είναι ότι ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ σε προγραμματισμένη συνάντηση (αμέσως μετά τη συμφωνία παγώματος διδάκτρων), θεώρησε “καλό” για κάποιο λόγο να αρχίσει ένα ατέλειωτο υβρεολόγιο το οποίο λυπάμαι, αλλά χρειάστηκε πράγματι να μην παρακολουθήσω, ζητώντας του ευγενικά να ξαναμιλήσουμε σε ηπιότερες εκ μέρους του συνθήκες.

Ads

Προς τούτο επικαλούμαι τη μαρτυρία όλων των παρισταμένων, μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Μόνο όποιος πραγματικά επιδιώκει να σταματήσει η προσπάθεια που καταβάλουμε για στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών θα επεδείκνυε ανάλογη συμπεριφορά».