Σε σχηματισμό ποινικής δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης προσανατολίζεται η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ), με αφορμή τα γεγονότα στου Ρέντη και τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα, την ώρα που το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες συλλήψεις, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Ads

Ήδη οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Στόχος είναι πλέον ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου. Περισσότερα από 50 άτομα έχουν καταθέσει συνολικά στη ΓΑΔΑ, με περίπου 25-30 από αυτούς να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλα περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρο.

Ads

Επίσης, εξετάζεται βίντεο και πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε επεισόδια στο Βόλο, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ανάμεσα σ’ εκείνους που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου ήταν ο 18χρονος Ν.Γ., που μερικές ημέρες αργότερα συνελήφθη ως ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του αστυφύλακα των ΜΑΤ.

Ενα ακόμη συμβάν, που κατά πληροφορίες της εφημερίδας πρόκειται να συμπεριληφθεί στην υπό σχηματισμό δικογραφία, είναι η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι εις βάρος γυναίκας, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού από χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη κατηγορηθεί ως ένας από τους δράστες ο 27χρονος «μάνατζερ του τράπερ», ο οποίος έχει ανάμειξη και στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη. Στα χέρια και τα ρούχα του, εξάλλου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να ανιχνεύσουν δύο μέρες μετά τα επεισόδια ίχνη πυρίτιδας, που αφήνουν ναυτικές φωτοβολίδες, καπνογόνα κ.ά.