Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στη Σχολή Θετικών Επιστημών μεταξύ φοιτητών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, οι οποίοι συνεπλάκησαν για τα «τραπεζάκια» που στήνουν προκειμένου να διευκολύνουν τους πρωτοετείς για την εγγραφή τους στη σχολή. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας νεολαίος της ΠΑΣΠ φέρεται ότι “τράβηξε πιστόλι” – άγνωστο αν ήταν αληθινό ή ψεύτικο – και χτύπησε με την λαβή φοιτητή της ΔΑΠ στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ο νεολαίος της ΔΑΠ κατέθεσε μήνυση.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει πως «μέλη της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΣΘΕ Αδαμόπουλο Ξάνθο εισέβαλαν στο χώρο της Σχολής και επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία “εξωπανεπιστημιακών”, ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Για το γεγονός αυτό μάλιστα, έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα».

«Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά, φοιτητική παράταξη (;) να χρησιμοποιεί οπλισμό και μαφιόζικες τακτικές προκειμένου να επιβάλει την άποψη της στο χώρο των Πανεπιστημίων. Ο χώρος της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και το φοιτητικό Κίνημα έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις και προσπάθειες δυσφήμισης του, ωστόσο η σημερινή κατάσταση και οι τακτικές που χρησιμοποιεί η κυβερνητική νεολαία στα Πανεπιστήμια έχει ξεφύγει από κάθε λογική» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΠ, από την πλευρά της, παρουσιάζει τη δική της εκδοχή της υπόθεσης. «Σήμερα, την ώρα έναρξης των εγγραφών και ενώ τα μέλη της ΠΑΣΠ στην Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του ΑΠΘ προσήλθαν στο χώρο των Γραμματειών της Σχολής τους μετά από απουσία δύο ημερών λόγω των απειλών που είχαν δεχθεί και των μπράβων, παρακολούθησαν ένα σκηνικό απίστευτης βίας. Εξωπανεπιστημιακοί κρανοφόροι κινήθηκαν απειλητικά προς των χώρο όπου βρίσκονταν το σύνολο των παρατάξεων και έτρεψαν σε φυγή τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που βρίσκονταν εκεί. Στην συνέχεια και ενώ τα μέλη της παράταξης μας αποχωρούσαν ατάκτως από των χώρο επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Ads

«Είναι τουλάχιστον χυδαίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωση της μέσω της ιστοσελίδας της να κατηγορεί προβοκατόρικα μέλη της ΠΑΣΠ και ονομαστικά ότι μπορεί να έχουν σχέση με τέτοια γεγονότα τα οποία πιθανότατα συνδέονται με τις πολλές εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες της ΔΑΠ ΣΘΕ και του 28χρονου φοιτητή καθοδηγητή της και μέλος του Κ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Στέλιου Καλαμποτλή, ο οποίος δε είναι αυτός που όλες αυτές τις μέρες απειλεί ανοιχτά μέλη της παράταξης μας όπως άλλωστε κάνει και τόσα χρόνια ως σχεδόν κύριο «επάγγελμα» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΠΑΣΠ και τονίζει πως θα κινηθεί νομικά «εναντίον των συκοφαντών επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».