Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά το πέρας της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν, ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε πέτρες, μολότοφ και πυροτεχνήματα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε απόσταση από τον κύριο όγκο της πορείας.

Ακολούθησε κυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησε με βομβίδες κρότου-λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητοποίηση στον Πειραιά ήταν μαζική. «Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Τότε χίτες, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, στην Αθήνα, την Πάτρα, την Κρήτη, τη Λάρισα, το Αγρίνιο, τη Λαμία και αλλού.

Ads

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

image

image

image

image