Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για το Πολυτεχνείο. Ομάδες αντιεξουσιαστών, στην ουρά της πορείας και αφού πέρασε την Αμερικανική Πρεσβεία, άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς οι ομάδες αντιεξουσιαστών κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια, όπου και μεταφέρθηκε η ένταση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια: Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Επεισόδια σημειώθηκαν και με ομάδα ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά από σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και τα οποία δεν είχαν σχέση με την πορεία. Η εν λόγω ομάδα πέταξε φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, περίπου 100 νεαρά άτομα επιτέθηκαν με μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Τοσίτσα. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσε συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ads

Σε μία περίπτωση από τις μολότοφ, φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα όπου οι κάτοικοι έσπευσαν για την κατάσβεση της πριν δημιουργηθούν εκτεταμένες ζημιές.

Οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων, στήθηκαν σε διάφορα σημεία στα Εξάρχεια, ενώ συγκρούσεις σημειώνονταν ανά διαστήματα γύρω από την πλατεία. Για τα επεισόδια έγιναν 20 προσαγωγές. 

Μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της εισόδου της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και έχουν στήσει οδοφράγματα. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης. Για τα επεισόδια έγιναν επτά προσαγωγές. 

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα. Ομάδες νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτιρίου.

Νωρίτερα έσπασαν τα τζάμια αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν με βόμβα μολότοφ. Επίσης έσπασαν βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και καταστήματος πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Ψηλών Αλωνίων. Οι επιθέσεις προφανώς συνδέονται με το κίνημα του αντισπισμού που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνιση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κυρίως με επιθέσεις σε κρεοπωλεία.