Ένταση σημειώθηκε στην πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου και με φόντο την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Ads

Παρά την απαγόρευση εκατοντάδες άτομα, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, με αποστάσεις και μάσκες, συγκεντρώθηκαν υπό στενό κλοιό της Αστυνομίας. Τελικά στην οδό Τσιμισκή οι δυνάμεις της Αστυνομίας, κύκλωσαν τους διαδηλωτές εμποδίζοντας τους να συνεχίσουν.

Διαβάστε επίσης: Έσπασε η απαγόρευση και στη Θεσσαλονίκη – Συγκεντρώσεις και πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο [Φωτο & Βίντεο]

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η αστυνομία άρχισε να προχωρά σε προσαγωγές-συλλήψεις ώστε να ελεγχθούν ένας-ένας οι διαδηλωτές για τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Σε περίπτωση παραβάσεων επιβάλλονταν τα ανάλογα πρόστιμα, έχοντας όμως καταργήση στην πράξη την απόφαση περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων. Στο σημείο παρευρέθηκε και Εισαγγελέας.

Ads

Οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες ενδέχεται να μετατραπούν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν αντιστάθηκαν στις αρχές. Οι συγκεντρωμένοι δημιουργώντας μια αλυσίδα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και τα τραγουδούν τραγούδια. 

image

image

image

image