Δύο άτομα τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ εργαζομένων του δήμου και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας. Άκαρπη απέβη στη συνέχεια συνάντηση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Ads

Στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους), περίπου 1000 διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κοτζιά (το δημαρχιακό μέγαρο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη) προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ.Σοφίας. Στο ύψος της Βουλής διμοιρίες και κλούβες αστυνομικών απαγόρευσαν τη διέλευση της πορείας διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της πλατείας Κολωνακίου, όπου (στην οδό Κουμπάρη) μία διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε άρον άρον απέναντι στους διαδηλωτές. Όταν εκείνοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, σημειώθηκαν συμπλοκές όπως και ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Από τα γκλοπ των ΜΑΤ τραυματίστηκαν 2 διαδηλωτές.

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο οποίος διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τους συμβασιούχους. Οι εργαζόμενοι στο δήμο προανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ads

Μικροπωλητές, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι Πυρκάλ

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονταν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που απο χθες ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς άλλη εκδήλωση συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ.

Κλειστή ήταν επίσης και η συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου από μικροπωλητές των Αγίων Αναργύρων που πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Κάνιγγος (υπουργείο Εμπορίου).

Συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ συγκεντρώθηκαν έξω από το Σύλλογό τους στη Ζήνωνος 4 για να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εργασίας. Τέλος, στις 12:00 έξω από το υπουργείο Άμυνας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στην Πυρκάλ.