«Οι δηλώσεις του υπουργού διαστρεβλώθηκαν», υπογραμμίζει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του στην οποία παραθέτει την ακριβή απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη σε συνέντευξή του στη Real News, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ads

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης  Βαρουφάκης φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξή του  στη Real News, ότι είναι  εκτός της ομάδας διαπραγμάτευσης.

«Ο υπουργός ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Επειδή η διαστρέβλωση έχει και τα όριά της παραθέτουμε την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντηση του υπουργού Οικονομικών:

Ads

Ερώτηση: Τι απαντάτε σε αυτούς που επισημαίνουν ότι είστε εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης και ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος μαζί σας;»

Απάντηση: Ότι καλό είναι να επισημαίνουν πράγματα για τα οποία έχουν κάποια, έστω υποτυπώδη, πληροφόρηση.  Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επειδή είμαι εκτός ομάδας! Όσο για την σχέση μου με τον πρωθυπουργό παραμένει σχέση συντροφικότητας και φιλίας».