Στην επανεξέταση στοιχείων για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης προχωρά η κυβέρνηση πριν την λήψη της τελικής της απόφασης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Την ίδια ώρα, αναφορικά με την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική» σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες και οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες.

Ads

 
Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση του έργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις και Εγκαταστάσεις προς παραγωγή χρυσού στο Πέραμα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε. προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση, ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, που εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ, έχειαντιδράσει έντονα στην επένδυση της καναδικής El Dorado Gold και μάλιστα μπροστά στις κάμερες και στον έκπληκτο πρέσβη του Καναδά.