Σε συντονισμένη επανενεργοποίηση παραπέμπουν δύο επανεμφανίσεις φασιστικών ομάδων σε Νέο Ηράκλειο και Πετρούπολη, μέσα σε ένα 24ωρο.

Ads

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Ηρακλείου Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλει επανεμφάνιση φασιστικής ομάδας γύρω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, το βράδυ της Τρίτης 18 Απριλίου.

«Είναι ηλίου φαεινότερο πως μηχανισμοί του συστήματος τους αμολάνε ακόμα μια φορά για να τρομοκρατούν και να τραμπουκίζουν, βλέποντας πως ο λαός και ειδικά η νεολαία δυναμώνουν τους αγώνες τους ενάντια σε ένα σύστημα που δουλεύει αποκλειστικά για τα κέρδη των λίγων αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών» επισημαίνει το ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία «να δυναμώσουν τους αγώνες τους για όσα έχουν πραγματική ανάγκη τον 21ο αιώνα. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε ένα σύστημα με “κέρδη βαμμένα στων φοιτητών των αίμα”, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους φασίστες. Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται ο φασισμός, με τον αποφασιστικό λαϊκό αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις».

Μία μέρα μετά, στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με καταγγελία του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου, φασιστική ομάδα επιτέθηκε στην συλλογικότητα στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, την ώρα μαθήματος χορού και θεατρικής πρόβας.

Ads

«Μπήκαν με καλυμμένα πρόσωπα στον χώρο, έβρισαν χυδαία τις κοπέλες που έτυχε να ‘ναι στην είσοδο του χώρου, χαιρέτησαν ναζιστικά, ζωγράφισαν μια σβάστικα (ανάποδα!), πέταξαν μια κροτίδα στο εσωτερικό του χώρου και τράπηκαν σε φυγή. Όταν βγήκε ο κόσμος έξω διαπιστώθηκε ότι είχαν γεμίσει τους εξωτερικούς τοίχους με σβάστικες και ναζιστικά συνθήματα, τα οποία και σβήστηκαν άμεσα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση – καταγγελία ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος.