Eντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων και τις ομάδες που εξαιρούνται, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA. Τόνισε ότι η εγκύκλιος καθυστερεί προκειμένου να είναι πλήρης, ενώ επανέλαβε ότι ανεξαρτήτως του τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις εξαιρέσεις, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλουν το τέλος και μετά θα γίνονται διορθώσεις τυχόν λαθών. Διευκρίνισε, επιπλέον, ότι το τέλος για τα ακίνητα θα ισχύσει και το επόμενο έτος, ενδεχομένως όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ads

 

Εν τω μεταξύ, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης- δικαίωσε 34 πολίτες, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.
 
Το δικαστήριο αποφάσισε πως η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειας των συγκεκριμένων ατόμων, καθώς είναι είτε άνεργοι, είτε άποροι, είτε έχουν κάποια αναπηρία.