Σχολείο στην Θεσσαλονίκη κατέγραψε κατά συρροή κρούσματα και έχει προκληθεί έντονη ανησυχία. Συγκεκριμένα, το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων κατέγραψε 45 κρούσματα από τα οποία τα τρία είναι καθηγητές.

Ads

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι μαθητής του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων,  είναι θετικός στον κορονοϊό. Όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ έγιναν rapid tests στους συμμαθητές του παιδιού και στη συνέχεια η διοίκηση του σχολείου προχώρησε σε αντίστοιχους ελέγχους σε ακόμα εννιά τμήματα της Α’, Β’ και Γ’ γυμνασίου, στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου εντοπίστηκαν μαθητές με κορωνοϊό.

Όπως είπε στο Thestival ο αντιδήμαρχος Παιδείας στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος «Υπάρχει ανησυχία. Αν γίνουν test σε όλα τα παιδιά του σχολείου, η διευθύντρια εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα είναι μεγαλύτερος. Τα παιδιά δεν έχουν συμπτώματα γι’ αυτό και δεν γίνονται tests. Από τα 11 τμήματα του γυμνασίου, μόνο σε δύο δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊου. Ακόμα και τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχουν συμπτώματα».

Επιπλέον, ο κ. Γυμνόπουλος σημείωσε ότι οι καθηγητές είναι εμβολιασμένοι και όσοι δεν είναι έρχονται με test , όπως προβλέπεται. Επίσης, επισήμανε ότι δεν έχει κλείσει κανένα τμήμα, διότι ο νόμος ορίζει πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να νοσεί το 50%+1 του τμήματος. Οκ. Γυμνόπουλος δήλωσε για τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος ότι «Εμείς έχουμε προχωρήσει σε δύο απολυμάνσεις με συνεργείο του δήμου και οι καθαρίστριες του σχολείου έχουν λάβει της απαραίτητες οδηγίες. Όλοι είναι ενήμεροι και βρισκόμαστε κοντά στα σχολεία, σε οτιδήποτε χρειάζεται να βοηθήσουμε».

Ads

Τέλος, ανέφερε ότι βρέθηκε κρούσμα σε μαθητή και στο 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και δήλωσε ότι «έγιναν tests σε όλους τους συμμαθητές του παιδιού. Τα αποτελέσματα των tests βγήκαν αρνητικά και ο μαθητής που νοσεί με κορονοϊό είναι σε καραντίνα στο σπίτι του».