Αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και της Ολλανδής ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ, στην συνέντευξη Τύπου της επιτροπής.

Ads

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και ενώ είχαν αποχωρήσει οι ομιλητές, πήρε το μικρόφωνο και είπε στους δημοσιογράφους πως η Σόφι ιν’τ Βελντ προχώρησε σε προσωπικές εκτιμήσεις και ότι δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις για εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στην υπόθεση της παρακολούθησης με κακόβουλο λογισμικό.

Η Σόφι ιν’τ Βελντ μετά τις δηλώσεις της Βόζενμπεργκ επέστρεψε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, φανερά ενοχλημένη πήρε το μικρόφωνο και απάντησε ότι «πράγματι δεν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις γιατί πολύ απλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε σημαντικά στοιχεία στην επιτροπή Pega».

Η κίνηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ αντιμετωπίστηκε με οργή από την Σάσκια Μπρικμόντ όπου σε ανάρτηση της έκανε λόγο για «επίθεση στην συλλογική έρευνα» της επιτροπής και για προσπάθεια να καταστεί αναξιόπιστη η εργασία της ίδιας της επιτροπής σε ευθεία γραμμή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ads