Στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο επιτέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την επιστροφή του προϋπολογισμού της Περιφέρειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Χαρακτηρίζοντας τον κ. Αποστολόπουλο «υπαλληλάκο», ο κ. Τατούλης επεσήμανε με έμφαση ότι «ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά» κι αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.

Ads

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σχέση με τον έλεγχό του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός εκτελείται, δεν επιστρέφεται. Η μόνη πιθανότητα για να επιστραφεί ο προϋπολογισμός εκ του νόμου είναι να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια και για κανένα άλλο λόγο». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο ενέκριναν τον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στον κ. Αποστολόπουλο ανέφερε ότι «η συμπεριφορά είναι μείζονος πολιτικής σημασίας γιατί με τον τρόπο αυτό εκθέτει την κυβέρνηση και όλους αυτούς που τον έχουν επιλέξει». Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση τόνισε, «δεν θέλω να ταυτίσω την συμπεριφορά του γενικού γραμματέα με την κυβέρνηση. Αλλοίμονο ο κάθε υπαλληλάκος να ταυτίζεται με την κυβέρνηση και δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάζει το θεσμό που η ίδια δημιούργησε», ενώ συμπλήρωσε ότι ο νέος θεσμός υπακούει μόνο στην αμεσότητα της εκλογικής διαδικασίας και την νομιμοποίηση που αποκτά από αυτή.

Ο κ. Τατούλης τον κατηγόρησε για υστέρηση στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών ανέφερε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και πήρε την αρμοδιότητα γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είχε την ευθύνη «δεν ανταποκρίθηκε ούτε στοιχειωδώς».

Ads

Όσον αφορά το θέμα με τον προϋπολογισμό ότι ο κ. Τατούλης έστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εμβαθύνουμε το θεσμό και θα υλοποιήσουμε τη μεταρρύθμιση, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα κόστος από ρήξεις με τα κατεστημένα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, με γραπτή ανακοίνωση απαντά στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στο ίδιο σκληρό ύφος κι επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς που έκανε γι’ αυτόν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο γ.γ. μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αντιπαρερχόμαστε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που δεχτήκαμε στη συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται και γιατί στοχεύουν στη συσκότιση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Εξάλλου, οι πολίτες της Πελοποννήσου ενδιαφέρονται για την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων τους, η εξυπηρέτησή τους από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και η ανόρθωση της χώρας. Απαιτούν από όλους μας πρώτα εμείς να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε πιστά και με διαφάνεια τους κανόνες που θέτει η Πολιτεία και αυτό κάνει, χωρίς εκπτώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».

Ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που «εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» και πρόσθεσε πως «η έκθεση αυτή ήταν η κύρια αιτία της επιστροφής του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων στην ΚΥΑ 3907/24-01-2011 και τη μη υπογραφή από αρμόδιο όργανο της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού».