Έντονες πιέσεις δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προκειμένου να πάρει θέση κατά τη συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι πιέσεις προέρχονται από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος χθες τηλεφώνησε τρεις φορές στον Κώστα Καραμανλή για να του ζητήσει να πάρει θέση κατά της συμφωνίας, χωρίς, ωστόσο, να πάρει απάντηση.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διαρρέουν ότι δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του ενώ ενοχλείται για τον τρόπο που γίνεται χρήση του ονόματός του. Παράλληλα οι στενοί του συνεργάτες φέρονται να εισηγούνται ότι απορρίπτοντας τη συμφωνία «ακυρώνει» επί της ουσίας τη θέση και τους χειρισμούς της δικής του Κυβέρνησης το 2008.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι πληροφορίες περί δήλωσης Καραμανλή διοχετεύτηκαν από χθες από στελέχη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη ακριβώς ως μορφή πίεσης προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όμως από την πλευρά του προτίθεται να διατηρήσει τη στάση σιωπής και να μην παρέμβει στο ζήτημα. 

Ads