Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Καβάλας για τις ποινές υποβιβασμού των συλλόγων και τον ισόβιους αποκλεισμούς, που επιβλήθηκαν στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

Ads

«Μείναμε κι εμείς έκπληκτοι. Δεν είναι από τις αποφάσεις που θα μείνουν ως μνημείο αντικειμενικότητας. Εδώ ατύχησαν. Παράδοξες αποφάσεις και για Μπέο και για Βόλο. Ασφαλώς και θα κάνουμε έφεση. Είναι τεράστια η δικογραφία. Θα την μελετήσουμε κι αύριο το μεσημέρι θα υποβάλλουμε έφεση. Ο β’ βαθμός έρχεται να θεραπεύσει σφάλματα του α’ βαθμού», σχολίασε ο Νίκος Κακκαβάς, νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης επιλεκτικές τις διώξεις και τις ποινές.

Έκπληξη για την αυστηρότητα της απόφασης εξέφρασε και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλας, Χρήστος Στάθης. «Θα ήταν ψευδές να πω ότι δεν μας έκανε έκπληξη το περιεχόμενο των αποφάσεων. Έκπληκτοι έχουν μείνει λογικά και οι συνάδελφοί σας που κάλυπταν το ρεπορτάζ κι ενημερώθηκαν για την απόφαση. Πιστεύουμε ωστόσο στην ελληνική δικαιοσύνη και σήμερα θα κάνουμε έφεση», τόνισε στον ίδιο ραδιοσταθμό, ενώ αποκάλεσε «άτυχη στιγμή της αθλητικής δικαιοσύνης» την απόφαση. Αναφορικά για το γεγονός ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει παραδοθεί στη δικαιοσύνη, παρότι εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, σημείωσε: «Η πρόθεσή του είναι να παραδοθεί. Υπάρχουν κάποια θέματα ακόμα να ρυθμιστούν. Να γυρίσει η δικογραφία, να τακτοποιήσει κι αυτός κάποια υπερασπιστικά έγγραφα και θα παρουσιαστεί».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τον σημερινό αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιφερτάνζ τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή ενήργησε αντίθετα με τις οδηγίες της UEFA, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η θεσσαλική ομάδα να καταφύγει και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ads

«Σήμερα όλη η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρα γεγονότα και καταστάσεις, οι οποίες πλήττουν και τον Ολυμπιακό Βόλου. Δικαιώνονται όλοι όσοι μίλαγαν για προκαθορισμένο υποβιβασμό μιας ομάδας και μιας πόλης. Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη, δίνοντας βαθμούς, την στιγμή που κάποιοι συνεδρίαζαν στα υπόγεια της Super League, στις 5:00 τα ξημερώματα, λαμβάνοντας μια απόφαση πέρα για πέρα μια άδικη και αντίθετη από τις οδηγίες της UEFA, όπως είχε δηλώσει προ ημερών ο πρόεδρός της» επεσήμανε. «Εμείς θα κινηθούμε σε όλα τα δικαστικά μέσα. Ο αγώνας για εμάς τώρα αρχίζει και να είναι σίγουροι όλοι πως θα δικαιωθούμε. Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια λαμβάνουν αποφάσεις με πραγματικές αποδείξεις και όχι με εικασίες, όπως γίνεται σε τριτοκοσμικές χώρες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, δήλωσε στον Σπορ FM 94,6: «Αν επηρεάστηκαν από κάποιους για να βγάλουν την απόφαση δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο κατά της ΠΑΕ Καβάλας. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο σε όλη την δικογραφία. Μέχρι και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ έκανε νύξη. Είναι γελοία πράγματα, θέλουν να βοηθήσουν άλλες ομάδες και προσπαθούν να ρίξουν εμάς».

Κινητικότητα στο Βόλο

Απ’ όλη την πόλη να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Θεοδώρου. «Όπως έρχονταν και ζητούσαν τις ψήφους των φιλάθλων του Ολυμπιακού θα πρέπει τώρα να υπερασπιστούν την ομάδα και την πόλη, όπως και ο δήμαρχος Βόλου. Η απόφαση είναι πρωτόδικη και άδικη και πάρθηκε με ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, διότι πιστεύω ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και θα πρυτανεύσει το δίκαιο. Όλη η πόλη, είπε ο κ. Θεοδώρου, πρέπει να είναι μαζί μας και να έχει φωνή, ν’ αντιδράσουμε όλοι. Δε θέλω καν να σκεφτώ ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι δεν μπορεί να υποβιβαστέι μία ομάδα όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις: «Στην Ελλάδα δεν πρέπει να την πληρώνουν τα μικρά ψάρια, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Η πόλη θα αντιδράσει, διότι η επιτροπή της Σούπερ Λίγκα που αποφάσισε, είναι όργανο αυτών που έφθασαν το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τιμωρηθεί μια ομάδα με ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και στην δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά μόνο στην τακτική δικαιοσύνη και απ’ αυτήν περιμένουμε τις τελεσίδικες αποφάσεις».

Από κει και πέρα έντονες είναι οι αντιδράσεις και των οπαδών της ομάδας, που τις επόμενες ώρες αναμένεται να βγουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να αποκλείσουν το λιμάνι. Μάλιστα, ετοιμάζουν και ομαδική κάθοδο στην Αθήνα για την επόμενη εβδομάδα, όπου θα εκδικαστεί η έφεση. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον κόσμο να βρεθεί την Παρασκευή στο δημαρχείο στις 14:00 για να συζητηθεί το θέμα της ομάδας.

Ξέσπασμα Μπέου μέσα από τη φυλακή

Ο Αχιλλέας Μπέος «άστραψε και βρόντηξε» μέσα από τη φυλακή μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SportFm 94.6, για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, που υποβιβάζει τον Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική.

Ο πρώην, πλέον, παράγοντας δήλωσε:

«Είμαι υπέρ της κάθαρσης, αλλά δεν πρέπει να παρασέρνουν αθώα στοιχεία. Υπάρχει κάτι στο κατηγορητήριο και δεν το ξέρω; Υπάρχει κάποιος που να είπε πως δωροδοκήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο; Είναι διαφορετικό να στερείς τα όνειρα μιας πόλης, χωρίς στοιχεία. Έχει ξεφύγει από κάθε νομική λογική».

«Εγώ ήμουν σίγουρος, γιατί όταν πληροφορήθηκα ότι 24:00 βρίσκονται και συνεδριάζουν και στις 5:00 έβγαλαν την απόφαση. Οι μεγαλύτεροι εχθροί μου, ο Πατέρας και ο Κούγιας, που είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι, δεν θέλω να πάνε μέσα αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Ήρθε ένας μάρτυρας, είτε είναι διαιτητής και είπε με δωροδόκησε ο Αχιλλέας Μπέος; Που είναι τα στοιχεία;», ανέφερε.

«Πάρτε τη δικογραφία και ρωτήστε δικαστικούς. Δεν στέκουν πουθενά όλα. Εγώ διάλογο έκανα στις συνομιλίες. Δεν μπορείτε να καταδικάσετε έναν άνθρωπο μ’ αυτόν τον τρόπο».
 
«Εχω προβλήματα υγείας και η κατάσταση που βιώνω είναι πρωτόγνωρη. Η απόφαση για τον Ολυμπιακού Βόλου είναι άδικη και μεθοδευμένη. Κάνω έκκληση στους δημοσιογράφους να ενεργούν αντικειμενικά. Είναι δυνατόν; Πέντε τα ξημερώματα η απόφαση; Υπάρχει λόγος γι’ αυτό».