Σύμφωνα με την στήλη το «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή» οι εργαζόμενοι της Νέας Δημοκρατίας πήραν άδειες μέχρι και τις 15 Αυγούστου, κάτι που ο συντάκτης θεωρεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες για να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ads

Συγκεκριμένα στην στήλη αναφέρεται ότι «Εντολή άνωθεν να κανονίσουν τις καλοκαιρινές άδειές τους έως τις 15 Αυγούστου έλαβαν, όπως μαθαίνω, οι εργαζόμενοι στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρω πως το μυαλό σας πάει κατευθείαν σε εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου. Και εμένα εκεί πήγε. Υπάρχει ωστόσο και ο αστερίσκος: η ετοιμότητα που πράγματι υπάρχει για εκλογές δεν σημαίνει απαρεγκλίτως πως στο τέλος θα γίνουν κιόλας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό διαρκείς είναι οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απορρίπτει αυτά τα σενάρια με δηλώσεις του.

Τις συγκεκριμένες διαρροές αλλά και τις διαψεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας πως «οι διαρροές για πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις διαψεύδει. Κάπως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εμείς βιαζόμαστε γιατί ένα πράγμα με ανησυχεί: τι θα παραλάβουμε ξανά».

Ads