«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ads

«Το κράτος μας δεν μάχεται με φέρετρα και προβοκάτορες κηδειών» αναφέρει συγκεκριμένα ο Έντι Ράμα, μία ημέρα μετά την κηδεία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες.

Ο χαρακτηρισμός αυτός έγινε μέσα από το προφίλ του Ε. Ράμα στο Facebook και σε απάντηση συμπατριώτη του που του ζήτησε να παρέμβει «γιατί ντροπιαστήκαμε, καθώς έρχονται Έλληνες και μας προκαλούν».

«Όποιος ήρθε να προκαλέσει, ήρθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του κι έφυγε», έγραψε ο κ. Ράμα, συμπληρώνοντας ότι «πατριωτισμός δεν είναι να μισείς τον άλλο και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα σου και τη γλώσσα σου».

Ads

«Απαράδεκτη και προκλητική η στάση του Έντι Ράμα – Η σιωπή της κυβέρνησης τον αποθρασύνει»

Για «απαράδεκτες και προκλητικές» αποφάσεις και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με σχόλιό του στο twitter και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

«Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του ο Γ. Κουμουτσάκος.