Για ένταση στα Ίμια έκαναν λόγο την Πέμπτη τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σε τουρκικά μέσα, και αναδημοσιεύτηκαν από κάποια ελληνικά μέσα, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 ψαράδες από την Κάλυμνο και τη Λέρο έφτασαν κοντά στα Ίμια για να ψαρέψουν.

Εκεί παρενοχλήθηκαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ελληνικό λιμενικό το οποίο έσπευσε στο σημείο και τελικά οι πάντες απομακρύνθηκαν.

Τα τουρκικά μέσα, θέλοντας να δώσουν περισσότερη ένταση, συνδύασαν το περιστατικό με πτήση ελληνικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια.

Ads

Η αλήθεια είναι πως ελληνικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του ΓΕΣ, πέταξε σε νησιά αλλά όχι στα Ίμια και καμία σχέση δεν είχε με το περιστατικό.

Απλά ο αρχηγός του ΓΕΣ επισκέφτηκε κάποια άλλα νησιά για να ευχηθεί για τα Χριστούγεννα στους στρατιώτες και να τους δώσει κάποια δώρα.

Υπ. Ναυτιλίας: Καμία ένταση στα Ίμια

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε εμπλοκή στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε σχόλιό του, το υπουργείο αναφέρει ότι «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών».

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει επίσης ότι, μαζί με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.