Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι στην Κερατέα, καθώς ξέσπασαν για ακόμη μία φορά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ.

Ads

Σημειώθηκε επίθεση με βόμβα μολότοφ σε περιπολικό της Αστυνομίας, που βρισκόταν στη Λεωφόρο Λαυρίου, με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί σοβαρές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα και δεν τραυματίστηκε κανείς. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι νεαροί εισέβαλαν στο περιπολικό και απέσπασαν αστυνομικό εξοπλισμό που φυλασσόταν εκεί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι σκορπίστηκαν στα χωράφια.

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από την περιοχή. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν το πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Λαυρίου. Ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να υπερισχύσουν στη γέφυρα που οδηγεί στην περιοχή του Οβριόκαστρου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ από το πολιτιστικό κέντρο.

Στο Λαύριο οι κάτοικοι προχώρησαν σε κατάληψη της κεντρικής εκκλησίας. Νωρίτερα, είχε αναρτηθεί πανό αλληλεγγύης στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου.

Ads

Ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία λίγο μετά τις 16:00 ανέφερε ότι πλέον επικρατεί ηρεμία στην Κερατέα, ωστόσο, συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή.