Ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στην Πάτρα με τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Πελεκούδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον Γιάννη Τσιμπούκη της «Ώρας Πατρών» να προχωρούν σε λεκτικές προσβολές.

Ads

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop, η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και υπήρχε συζήτηση για πρόταση των αντιπολιτευτικών παρατάξεων για συνομολόγηση του Δημοτικού Συμβουλίου προς παρέκταση αρμοδιότητας, ώστε να πραγματοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και λήψη προσωρινής διαταγής για παραμονή στην εργασία 218 εργαζομένων κοινωφελούς προγράμματος 2020-2021, έως ότου ορισθεί δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή Πειραιά.

Η πρόταση τελικά πέρασε με 24 ψήφους. Η λεκτική διαμάχη μεταξύ των συμβούλων ξεκίνησε όταν η αντιπολιτευτικές παρατάξεις ζήτησαν να μην τεθεί προς ψήφιση η πρόταση του Δημάρχου Πατρών, Κώστα Πελετίδη για το θέμα. Ο Δημήτρης Πελεκούδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντέδρασε στην πρόταση μιλώντας λέγοντας «ζήτω το μαύρο μέτωπο». 

Ο Γιάννης Τσιμπούκης τότε της αντιπολιτευτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» απάντησε σε έντονο ύφος «Ρε άη φτυσ’ τα @@ σου ρε». 

Ads

Όλα αυτά οδήγησαν την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Σολωμού να κλείσει τα μικρόφωνα.