Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας αλλά σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν μία εκπαιδευτικός και ένας αστυνομικός ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν πυροβολισμό που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Ads

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν  από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου. Πάντως, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τραυματισμό βουλευτή αλλά και στελέχους του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την «άγρια επίθεση των ΜΑΤ» -όπως αναφέρει- εναντίον της συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Ads

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση «έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης».

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία», επεσήμανε το ΚΚΕ.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.