Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας για την μαύρη επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες, που δεν ξέχασαν ποτέ τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Ένταση σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στην Κοραή, όπου ομάδα 10-20 νεαρών έσπασε πλάκες από το πεζοδρόμιο και πέταξε πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Μικροεπεισόδια και στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Στο σημείο έγινε μία προσαγωγή.

Για ακόμη μια χρονιά, τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομική παρουσία να είναι αυξημένη σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. Παράλληλα από τις 12:00 πετάει πάνω από το κέντρο της Αθήνας το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος αλλά και του Πανεπιστημίου θα είναι κλειστό κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή συγκέντρωση μνήμης με καλέσματα από τις 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00. Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 12:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση στην Καμάρα και σε εξέλιξη βρίσκεται μαθητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 17:00, αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν αντικρατική – αντιεθνικιστική πορεία.

Σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.