Σε 17 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη, το μεσημέρι της Πέμπτης ύστερα από ένταση που επικράτησε. Σημειώνεται ότι σήμερα πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε εκκένωση κατειλημμένου χώρου στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη για περίπου δύο δεκαετίες.

Ads

Στο σημείο επικράτησε ένταση το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού άτομα είχαν συγκεντρωθεί ως αντίδραση στην εκκένωση. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εστάλη και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως αναφέρει, από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε.