Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Ads

Αρχικά ομάδες ατόμων συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εκτοξεύτηκαν προς τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Η ένταση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό των Εξαρχείων και γύρω από την πλατεία, όπου στήθηκαν και μερικά φλεγόμενα οδοφράγματα.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στην πλατεία των Εξαρχείων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα προσαγωγές στο σωρό. Ένας εκ των προσαχθέντων, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς και φέρεται να έχει τραυματιστεί, ωστόσο δεν του επετράπη η μεταφορά στο νοσοκομείο. 

image

Ads

image

Ωστόσο ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε στα γύρω στενά, ενώ λίγη ώρα αργότερα, κόσμος επέστρεψε πάνω στην πλατεία. Drones της αστυνομίας πετούν πάνω από την περιοχή. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με εκατέρωθεν επιθέσεις ανά διαστήματα.