Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας του αντιεξουσιαστικού χώρου από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα με αίτημα την κατάργηση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φυλακών τύπου Γ και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.

Ads

Σημειώνεται πως ήδη έχε παρουσιαστεί νομοσχέδιο από την κυβέρνηση για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ,  ενώ την Τρίτη παρουσιάστηκαν και διατάξεις σχετικά με την αποφυλάκιση κρατουμένων με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, άνω του 67% ή που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή που πάσχουν από σοβαρές νόσους.

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι. περίπου στις 18:00 το απόγευμα. Ακολούθησε πορεία που πέρασε από το Σύνταγμα και ένα μέρος της κατέληξε στην Ομόνοια και ένα άλλο στα Εξάρχεια.

Στην περιοχή των Εξαρχείων, ομάδες ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους και πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα στην Στουρνάρη και το πάρκο Ναυαρίνου, αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη. Επίθεση σημειώθηκε και κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα τρόλεϊ στην οδό Πατησίων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη τελεί από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτίριο της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

* Φωτογραφία αρχείου