Ένταση σημειώθηκε μεταξύ της αστυνομίας και φοιτητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες.

Ads

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα από τους φοιτητές μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσεις για τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται, ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) σε σημερινή ανακοίνωσή του δεσμεύτηκε ότι την επομένη της λήξης της κατάληψης των φοιτητικών εστιών θα ξεκινήσει η επίλυση των θεμάτων.

Οι φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ads

Λίγο πριν τις 15.30 οι πύλες του υπουργείου Παιδείας άνοιξαν για να μπουν οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές στον προαύλιο χώρο και άρχισε συνάντηση αντιπροσωπείας φοιτητών με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια οι φοιτητές αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές που διαμένουν σε Εστίες πανελλαδικά βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, ζητούν άμεση παροχή νερού σε όλα τα δωμάτια, ανακαίνιση ακατάλληλων δωματίων, επαγγελματικά πλυντήρια, βασικό εξοπλισμό σε όλους τους χώρους της εστίας, λειτουργία του μαγειρείου, φαγητό για όλους/ες, ούτε μια ώρα χωρίς πετρέλαιο (ζεστό νερό – θέρμανση), ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, συντήρηση όλων των φοιτητικών εστιών, ανακαίνιση εστιών και ανέγερση νέων, να μην απολυθεί κανένας/καμία εργαζόμενος/η.