Επεισόδιο σημειώθηκε στα έδρανα της Βουλής την ώρα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

Μετά την -σε υψηλούς τόνους- αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και ενώ στο βήμα ανέβαινε η Φώφη Γεννηματά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και κατευθύνθηκε στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, λέγοντάς του σύμφωνα με πληροφορίες: «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο».

«Σήκω φύγε από εδώ», φέρεται να ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Παύλο Πολάκη, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτυρήθηκαν έντονα. «Ο υπουργός σας, απείλησε. Δεν το είδατε;», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Νίκο Βούτση και ο πρόεδρος της Βουλής περιορίστηκε να απαντήσει «Δεν το άκουσα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο facebook στη στιχομυθία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ επισημαίνοντας:

Ads

«Θα μιλήσω στη Βουλή αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Πριν λίγο μετά την ισοπέδωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μητσοτάκη κατεβαίνοντας από τα υπουργικά έδρανα είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα εξής:

“Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ;o,τι είμαι ,έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο .Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Γι αυτό δεν ζήτησα το λόγο”

Η απάντηση του ” γιατί μου κουνάς το δάχτυλο πως μου μιλάς έτσι;”»