Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαϊου μεταξύ της υφυπουργού Μετανάστευσης Σοφίας Βούλτεψη και του διευθυντή της Αυγής Νίκου Σβέρκου με αφορμή συζήτηση για το μεταναστευτικό  και τα push backs.

Ads

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ, η κα Βούλτεψη ανέβασε τους τόνους όταν ο διευθυντής του avgi.gr ρώτησε την κα Βούλτεψη εάν γίνονται pushbacks προσφύγων από την κυβέρνηση, όπως έχει αποδειχθεί και στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Frontex.

Η ερώτηση εξόργισε την υφυπουργό Μετανάστευσης, αποφεύγοντας να απαντήσει και αναφέροντας πως «ο άνθρωπος δεν πάει καλά, θα πάτε στις 20 μονάδες διαφορά. Θέλετε να έρθουν εκατομμύρια πρόσφυγες».

Ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε την υφυπουργό Μετανάστευσης εάν λένε ψέματα οι Βρυξέλλες με την Σοφία Βούλτεψη να απαντάει «Εμείς είμαστε σύνομοι με τη Συνθήκη της Γενεύης» συμπληρώνοντας πως «δεν μας ενδιαφέρει τι λένε κάθε φορά για τη Frontex οι Βρυξέλλες».

Ads

Στην επιμονή του Νίκου Σβέρκου να απαντήσει η αρμόδια υφυπουργός εάν γίνονται pushbacks η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε «δεν υπάρχουν, ούτε έχουν αποδειχθεί»  και στη συνέχεια εξερράγη λέγοντας στον διευθυντή του avgi.gr «είσαι φασίστας» και «ντροπή της δημοσιογραφίας».