Ένταση επικράτησε κατά την 69η Σύνοδο των Πρυτάνεων και των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων που πραγματοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ads

 
Φοιτητές και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με σκοπό να εισβάλουν στο ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιείτο η σύνοδος και να την διακόψουν.
 
Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες 2 με 3 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης τραυματισμένοι ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε μια προσαγωγή.
 
Αντικείμενο της Συνόδου την Παρασκευή ήταν κυρίως λειτουργικά θέματα των πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το «νόμο Πεπονή» για τις προσλήψεις (Ν.2190/94).
 
Η Σύνοδος το Σάββατο θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των πανεπιστημίων από την κρίση. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες, θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.