Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το κτίριο του ΟΛΠ όπου συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στις 15:00 το μεσημέρι την πορεία τους από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΛΠ. Εκεί σημειώθηκαν τα επεισόδια όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν του εργαζόμενους, κάνοντας χρήση χημικών.

Ads

Οι εργαζόμενοι, περίπου 400 άτομα, υποστήριξαν ότι δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και γκλοπς, ενώ βρίσκονταν έξω από το κτίριο του ΟΛΠ και προσπαθούσαν να συναντήσουν κάποιον αρμόδιο προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση χωροθέτηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις, να περάσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε κρατικό έλεγχο και να λειτουργήσουν με κρατικές παραγγελίες, ενώ δηλώνουν ενάντια στην παραχώρηση της τρίτης προβλήτας από τον ΟΛΠ και να κατασκευαστεί πλωτή δεξαμενή.

Για «βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση» έκανε λόγο το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο».

Ads

«Η επίθεση εναντίον τους ήταν άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΛΠ είναι να τρομοκρατήσει και να τιμωρήσει τους εργάτες – άνεργους και τα ταξικά σωματεία της Ζώνης που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και βάζουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στην προώθηση των σχεδιασμών της παράδοσης των λιμανιών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, στην παραπέρα συρρίκνωση – ιδιωτικοποίηση της ναυπηγικής βιομηχανίας».

«Με αγανάκτηση καταγγέλλω τη δολοφονική επίθεση που μόλις πριν από λίγο δέχτηκαν διαδηλωτές εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έξω από το κτίριο του ΟΛΠ. Η επίθεση αυτή, που έχει ως συνέπεια βαρύτατους τραυματισμούς εργατών, ήταν προσχεδιασμένη, αφού καμιά ενέργεια των διαδηλωτών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για την πολιτική που ασκεί και το μόνο όπλο που της μένει είναι η βία και η καταστολή» καταλήγει.